Kviečiame pažinti mūsų krašto kulinarinį ir kultūrinį paveldą
Krakių krašto kultūrinio ir kulinarinio paveldo edukacinė programa
„KELIAS Į MARČIAS: išverptas, išaustas, išsvajotas“
Kviečiame nusikelti į „balanos gadynės“ laikus, į autentišką XIX a. sodybą, kurioje dvi piršlių tebelaukiančios seserys pasakoja apie savo svajonų į kelią marčias, moko jaunamartės darbų ir tradicijų, atvirauja apie savo meilės istorijas, įtraukia svečius į piršlybų ir vestuvių scenas, vaišina namininiais valgiais.
Programos trukmė - 2 val.
Minimali grupė - 15 asm.
Kaina asmeniui - nuo 22 Eur
Į kainą įeina įtraukianti etnokultūrinio paveldo programa bei kaimiškos naminės užstalės vaišės (grucė, naminiai lašiniai, sūriai, miežinis ragaišis, gira).
Programa vyksta Mikalojaus Katkaus - pirmojo diplomuoto Lietuvos agronomo, etnografo, švietėjo, „Balanos gadynės“ autoriaus name - memorialiniame muziejuje Ažytėnų k. (Kėdainių r.)
Užsakymai priimami tel. +370 618 47819, +370 688 20093
el.p. krakiubc@gmail.com
Programa finansuojama vietos projekto „Krakių krašto kultūrinio ir kulinarinio paveldo išsaugojimas" ir Žemės ūkio ministerijos lėšomis.